Mobil-appen Snaptive ingår samarbete med Vittra Frösunda och Fryshuset Västra

Publicerad: 4 december, 2019

Den digitala kuratorstjänsten Snaptive erbjuder stöd, motivation och rådgivning via chatt till unga. I samarbete med grundskolorna Vittra Frösunda och Fryshuset Västra påbörjas nu ett pilotprojekt där appen erbjuds till skolornas elever. Snaptive samarbetar sedan tidigare även med JENSEN gymnasium Södra.

Snaptive är utvecklat för att tillgodose ungas behov när det kommer till stöd vid psykisk ohälsa. Appen riktar sig till elevhälsan, där den agerar som kuratorns förlängda arm. Svenska skolan har sedan en tid tillbaka mött svårigheter med resurshantering av skolkuratorer. Skolkuratorn har i många fall varken tid eller resurser att bemöta elevernas psykiska välmående på ett proaktivt sätt. Med Snaptive erbjuds elever personligt stöd via utbildade och noggrant utvalda digitala kuratorer, på så sätt kan skolkuratorn fokusera på det förebyggande arbetet.

– Vi är oerhört tacksamma för att fler skolor väljer att testa vår tjänst. Det vi sett från vårt tidigare pilotprojekt är att tjänsten används i hög grad bland eleverna och genom den data vi får fram kan vi utöka vår kompetens för att kunna slå ut den psykiska ohälsan från skolorna, säger Cem Celepli Atci, VD och grundare.

Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år enligt Socialstyrelsen. Snaptive sänker tröskeln för unga med psykiska besvär att få den hjälp och stöd de behöver. Kommunikationen sker på ett sätt som är anpassat till hur unga kommunicerar med varandra idag, digitalt. Dessutom garanteras användarna full anonymitet och svar inom 30 minuter. Snaptive finns i dagsläget tillgängligt för grund- och gymnasieskolor som anslutit sig till tjänsten.

Snaptive kommer finnas tillgängligt för eleverna till januari 2020, även under jullovet.

Kontakt: Cem Celepli Atci, VD Snaptive, tel: 072-322 76 70, mejl: cem.celepli.atci@snaptive.se

Alla har rätt att må bra. Därför finns Snaptive. Vi tror på att fler ska ges rätt redskap för att må bra och därmed kunna ta ansvar för sin psykiska hälsa. Vi erbjuder tillgängliga kuratorer som ger stöd, rådgivning och motivation i vardagen. Hos oss chattar du anonymt och får snabbt, enkelt och smidigt stöd.