Mobil-appen Snaptive ingår samarbete med flera omsorgsverksamheter

Publicerad: 13 maj, 2020

Den digitala kuratorstjänsten Snaptive utökar utbudet och erbjuder nu kvalificerat samtalsstöd till omsorgsverksamheter.

Tidigare har tjänsten främst erbjudits till skolor och fritidsgårdar, men eftersom att behovet av samtalsstöd har visat sig vara mycket stort på omsorgsverksamheter har Snaptive tagit in uppdrag från bland annat stöd- och omsorgsboenden, familjehem, jourhem, HVB-hem och öppenvårdsinsatser.

– Vi har sett ett stort behov bland placerade barn och ungdomar, och tycker det är oerhört viktigt att stötta den digitala utvecklingen i branschen. Genom att öka tillgängligheten skapar vi bättre förutsättningar för genomgående kvalitet. I nästa steg ser vi fram emot en närmare samverkan med regionala och nationella aktörer, säger Rosie Azimi, Vice vd på Snaptive.

För att alla barn ska ha rätt till en skälig och bra tillvaro är det viktigt att fånga upp, utreda och sätta in rätt insatser i rätt tid. Genom att erbjuda digitala kuratorer till omsorgsverksamheter kan Snaptive hjälpa en utsatt grupp att må bättre psykiskt, genom professionellt samtalsstöd, motiverande samtal och samhällsvägledning direkt i mobilen. Snaptive samlar även in anonymiserad data om den psykiska folkhälsan.

– Snaptive har automatiserat och effektiviserat vårt arbete enormt. Med hjälp av Snaptive kan vi erbjuda våra uppdragsgivare en snabb, smidig samt kvalitativ tjänst när det kommer till insatser som kuratorer utför istället för att de ska behöva sitta och vänta i väntrum hos landstinget, säger Pontus Grotz, ägare på Mellansvenska Omsorgsgruppen.

Snaptive planerar framöver att nå ut till och erbjuda sina tjänster till alla typer av omsorgsverksamheter för att öka kvalitet och effektivisera branschen.

Kontakt: Cem Celepli Atci, vd Snaptive, tel: 072-322 76 70, mejl: cem@snaptive.se

Snaptive är en digital kuratorstjänst som sedan 2018 erbjuder tillgängliga kuratorer för barn och unga. Vi tror på att fler ska ges rätt redskap för att må bra och därmed kunna ta ansvar för sin psykiska hälsa. Vi erbjuder tillgängliga kuratorer som ger stöd, rådgivning och motivation i vardagen. Hos oss chattar du anonymt och får snabbt, enkelt och smidigt stöd.